Lake Garda Italy 2016

Hi loves,

In de zomer van 2016 ging ik op vakantie naar het Gardameer. Ik had hier eerlijk gezegd niet zoveel van verwacht, maar het was er toch heel mooi.  Ik verbleef in het stadje Peschiera Del Garda. Eenmaal als je daar de grote weg oprijdt denk je van oei, niet zo authentiek. Maar, zodra je het centrum binnenrijdt heb je echt zin om daar rond te gaan kijken!

Ik hou van die smalle straatjes en huisjes die allemaal een andere kleur hebben. Overal zie je veel bloemen, er waren leuke unieke winkeltjes en een aantal leuke restaurantjes.

18556206_433839116997775_1953588539069223066_n

De mensen die mij goed kennen weten dat ik heel  veel van sushi hou. Mijn eerste keer dat ik sushi ging eten was in dit stadje. Een super leuke ervaring aangezien de mensen die daar werkte ook nog eens supervriendelijk waren en wij hebben er echt van genoten!

Verona

Verona is een middelgrote stad in de Italiaanse regio Veneto. Dit was de enige ‘echte’ dichtst bij gelegen stad bij het Gardameer en is dus ook redelijk bekend. Dus, als jij aan het Gardameer bent is Verona de place to be als je een  grotere stad zou willen bezoeken of als je eens goed wilt gaan shoppen.  Verona is bekend vanwege de arena en Romeo & Julia. De arena is een Romeins amfitheater waar in de zomermaanden prachtige opera’s opgevoerd worden. Het verhaal van Shakespeare’s Romeo & Julia (Juliet) speelt zich af in Verona. De naam Julia is gebaseerd op een vrouw die ook daadwerkelijk in Verona gewoond heeft.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Sirmione

Sirmione was toch het mooiste wat ik gezien heb deze vakantie. Het centrum bevindt zich op het schiereiland van Sirmione in het Gardameer. Toen ik daar aan kwam was ik verbaasd hoe lichtblauw het water daar was. Het was echt heel mooi! Ik vond het stadje ook heel romantisch (en daar hou ik stiekem wel van). Ook hier waren weer veel gekleurde huisjes waar ik een echte fan van ben! Wat echt een must is als je naar Sirmione gaat is de Rocca Scaligera, het is een kasteel dat omringd wordt door een slotgracht en het is gelegen op het allersmalste stukje van het schiereiland, supermooi uitzicht dus!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Ik vind het trouwens superleuk om met jullie te communiceren. Als jij nog andere leuke stadjes kent, let me know!

Veel liefs, Jade xxx

 

Advertenties

Een reactie op “Lake Garda Italy 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s