Ask Jade #1

Hi loves,

Ik kwam plotseling met een idee door bepaalde dames die mij soms een berichtje sturen als ze het moeilijk hebben of dergelijke. Daarmee dacht ik , misschien iets leuks voor mijn blog. Dus, hier zijn we dan! Iedereen zit wel eens met vragen, struggles of een probleem. Daarom dat ik bij deze graag raad wil geven aan mensen vanuit mijn eigen visie! Niet omdat deze raad perfect zal zijn, maar ik denk wel dat alle beetjes helpen!

Vraag 1: Wat vindt jij van relaties van in deze tijd?

Goh, ik denk dat we alle relaties ook al zeker niet over één lijn kunnen trekken. Ik heb  de indruk dat er verschillende groepen hierin zijn. Wat ik wel zeker weet is dat het in vergelijking met vroeger helemaal anders in elkaar zit. Ik heb altijd al gezegd tegen iedereen dat ik dat mooier vind, alles werd heel anders bekeken in die tijd. Er was veel meer respect, in verband met intieme dingen duurde het veel langer vooraleer ze eraan begonnen in vergelijking tot nu. Ik heb de indruk, dat er weinig stabiele relaties zijn. Ik vindt het jammer, want kijk om je heen. Hoeveel koppels ken jij die nog niet gescheiden zijn? Ik denk dat iedereen wel iemand kent die al eens is vreemdgegaan. Wat ik over het algemeen vind (niet binnen elke relatie) is dat er veel minder respect voor elkaar is en ik heb precies de indruk dat mensen niet meer precies weten wat liefhebben voor elkaar inhoudt, ze doen maar wat. Wat ik nu wel zeer positief vind is dat de meeste mensen eerst gaan samenwonen en daarna pas trouwen. Op die manier kan je elkaar al beter leren kennen. Zo kan je pas zien hoe het echt is om je leven door te brengen met die persoon. Begrijp mij niet verkeerd, ik zie nog steeds heel mooie, liefdevolle en serieuze relaties. Maar, dit is eerlijk gezegd gewoon in de minderheid!

vraag 2: Hey Jade, ik studeer ook toegepaste psychologie in Antwerpen! Ik hoop dat het jou ook bevalt! Ik vroeg me af, wat doe jij om optimaal te herstellen van een examen/blokperiode? Het is namelijk al ongeveer een week geleden dat de examens gedaan zijn en ik doe heel de dag niks anders als slapen! Heb je misschien tips? 😊

Goede vraag! Ik weet niet als jij dit ook hebt, maar als ik examens heb wil ik alles doen wat ik dan niet kan doen. Ik denk dat het voornaamste is dat jij gewoon doet waar je zin in hebt. Jij zegt nu dat je elke dag veel slaapt, doe je dit omdat je er nood aan hebt of omdat je dit wilt? Als dat jouw ding is denk ik dat je daar gewoon mee door kan doen, maar ik denk dat dat niet optimaal is. Het is zomer, ik zou als het goed weer is zeker naar buiten gaan, al is het maar een wandelingetje maken. Zo krijg je ook al meer energie waardoor je overdag minder zal slapen! Zoals ik eerst al aanhaalde, als jij perse dingen wou doen tijdens de blok maar dit ging niet, ga deze dan zeker doen.

Als je iemand bent die graag omringd is door mensen, zoek dan zeker dat sociaal contact op. Als het zomer is moet je ervan genieten dat dit allemaal gaat wanneer jij dit wilt!

Wat ik ook zeer belangrijk vind is voeding. Ik eet al ondertussen een paar maanden gezond (aangepast voedingsplan), daarvoor at ik heel ongezond. Wees er bewust van hoe je voeding een impact kan hebben op hoe jij je voelt. Dingen zoals glüten, ongeraffineerde suikers, .. kan je beter laten. Richt je vooral op PUUR voedsel, zo weinig mogelijk bewerkt voedsel. En veel water drinken is ook een aanrader!

Net zoals iedereen zal jij ook een passie hebben, wat doe jij graag? Waar geniet jij van? Uit wat haal jij voldoening? Dat zijn vragen waar jij het beste een antwoord op zoekt. Ik doe dit ook altijd en bij mij helpt het echt, ik wordt er ook automatisch energieker van als ik doe wat ik graag doe.

vraag 3: Hoe ga ik om met agressie? (oorzaak: verdrongen herinneringen en omgeving)

Omdat de oorzaak ligt bij verdrongen herinneringen is het belangrijk om deze alvast bespreekbaar te maken. Zoek iemand op die je vertrouwt en waarbij jij jezelf goed voelt. Als je deze herinneringen niet bespreekbaar gaat maken zullen deze herinneringen altijd er indirect voor zorgen dat jij zo blijft reageren. Maak dus ook duidelijk hoe jij je voelt en wees er ook bewust van! Stel dat iemand je uitdaagt, probeer eventueel je aandacht te richten op iets anders en probeer het te negeren. Je kan dit ook doen door gewoon weg te gaan. Probeer anders met de situaties om te gaan die jouw agressief maken, probeer dingen uit. Als je zelf snel agressief wordt zou ik ook zeker alcohol vermijden want dat maakt het alleen maar erger. Stel dat dit toch problematisch is zou ik verder professionele hulp zoeken!

Hopelijk hebben jullie er wat aan, als er meer vragen binnenkomen zullen deze in de tweede #askjade beantwoordt worden.

 

Liefs, Jade xxx

 

 

 

Advertenties

Een reactie op “Ask Jade #1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s