Laten gaan

 Lieve mensen,

We verliezen allemaal wel mensen. Niet alleen door de dood, maar ook op het vlak van vrienden en relaties. Het gaat vaak om iemand waar wij veel om geven en dit kan het ‘laten gaan’ moeilijk maken. Ik schrijf deze blog op aanvraag van een paar lieve lezers.

Vrienden en relaties 

Ik ben er zeker van dat iedereen die dit leest al veel vrienden verloren heeft of al eens een relatie heeft gehad die uiteindelijk niet gelukt is. Ik heb ook de indruk dat veel mensen zich hierdoor vragen stellen bij zichzelf. Doe dat niet! Vanaf het moment dat jij een vriend verliest waarvan die vriend naar gedrag heeft vertoont naar jou toe. Zoals je vertrouwen schenden, je proberen neer te halen,… Dat zijn mensen die niet goed voor je zijn, als mensen jou zonder reden zo gaan behandelen ligt het niet bij jezelf en wees daar ook bewust van.

Er zijn bovendien ook altijd mensen die jou niet moeten of nooit zullen respecteren zonder reden. Hoe goed jij je ook gedraagt / hoe goed jij ook voor ze bent!

Op het vlak van relaties denk ik dat het belangrijk is dat als jij op een bepaald moment weet van, die persoon behandelt mij zonder respect , haalt mij neer uit het niks of apprecieert mij niet. Dan moet jij toch eens gaan  nadenken als deze persoon je wel verdient! Als jij liefde hebt gegeven aan iemand en die wordt totaal niet geapprecieerd en die persoon speelt maar gewoon wat met jou. Waarom zou jij het dan erg vinden? Waarom zou jij er mee zitten?

Ik weet dat het moeilijk is hoor, maar niet elk verlies is ook een echt verlies. Bekijk het als iets dat je gewonnen hebt! Stop met zo onzeker te zijn en ga met de mensen om die goed voor jou zijn.

Jij bent een vrij mens die omgaat met wie je wilt omgaan , waarom zou je dan treuren om iemand die het jou niet waard is? Zie elke persoon in je leven als leermateriaal, hoe meer leermateriaal, hoe wijzer je wordt! Het is hun verlies, niet de jouwe 😉

Soms is het ook moeilijk als je de indruk hebt dat je niet past bij een persoon maar hem of haar toch lief hebt. Je wilt veel tijd met diegene doorbrengen maar je ziet het plaatje van de toekomst niet. Het is dan belangrijk om dit wel bespreekbaar te maken, dit kan hard aankomen bij de andere persoon en kan er ook voor zorgen dat je iemand moet laten gaan. Blijf hier dan niet rond treuren , jullie hadden een leuke tijd samen maar er zit geen potentieel in.

De dood

Ik weet dat bijna iedereen wel al eens iemand heeft verloren vanuit de familie, een kennis of een huisdier,..

ik zie ook dat mensen hier vaak mee strugglen, het is echt moeilijk om iemand te laten gaan die we liefhebben en waarvan we weten dat we er niks meer tegen kunnen zeggen.

Als jij iemand verliest vindt er een rouwproces plaats , een proces dat niet voor iedereen even makkelijk is! Ik ga ervan uit dat jullie die 5 fasen kennen maar ik zal deze toch even benoemen want hier zullen de meeste personen zich in herkennen.

ontkenning: je gaat je eigen beschermen door het verdriet te ontkennen of niet toe te laten, je denkt dat het niet waar is (je wilt het niet geloven).

boosheid en woede: je bent boos met wat jou overkomen is, je gaat de schuld intern toeschrijven aan personen in je omgeving.

onderhandelen en vechten: je komt bij het besef dat die boosheid  geen nut heeft, dus je gaat afleidingen zoeken zodat je het verlies een beetje kan vergeten.

depressief: je voelt je als het ware machteloos en geeft je over, je gaat nu pas de pijn echt toelaten. Je gaat je afsluiten van iedereen door je terug te trekken.

acceptatie: In deze fase ga je het verdriet en het verlies accepteren, je legt je neer bij de situatie.

Dit proces verloopt zeker niet bij iedereen hetzelfde! En ik hoop voor de mensen die zich momenteel in zo een situatie bevinden ook beseffen dat ze het allemaal zelf in de hand hebben (daar ben ik weer haha). Hoe jij denkt, en hoe jij er dan mee om gaat gaan is alles bepalend. In mijn ogen is het het beste om te denken aan alle goede momenten die je met een persoon/dier hebt gehad. Maar, laat je verdere leven niet verlopen in teken van het verlies. Het is allemaal heel erg wat er gebeurt is, maar je moet zelf ook weten dat deze persoon alleen maar gewild zou hebben dat jij gelukkig bent. Dit is mijn ogen wat jij nog kan doen voor deze persoon, laten zien hoe sterk jij bent en wat jij allemaal aankunt. Geef het allemaal tijd, maar laat je niet hangen in het proces!

Ik hoop dat jullie er wat aan hadden, ik vind het ook heel leuk als jullie met onderwerpen komen voor mijn blog!

Let-Go

Enjoy your day ❤

Veel liefs, Jade xxx

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s