Motivatie en herexamens?

Hi loves

De meeste studenten in het hoger onderwijs/universiteit zullen wel enkele herexamens hebben. Ik zit in hetzelfde schuitje en ik stond er even stil bij hoe ik voor mezelf motivatie zou kunnen krijgen om er terug aan te beginnen. Want het is inderdaad moeilijk als je in het midden van de zomervakantie zit en dat dan je opeens weer heel veel moet studeren voor de komende herexamens.

Doe voor je herexamens alles wat je zeker wilt doen in de zomer

ik kan mij inbeelden dat iedereen wel op vakantie wilt gaan/ bepaalde uitstapjes wilt doen/ natuurlijk wilt gaan feesten! Zorg dat je deze leuke dingen allemaal zeker doet in de tijd dat je niet gaat studeren. Niet dat je op een bepaald moment gaat denken van oei, ik heb eigenlijk niks gedaan en nu kan ik het ook niet meer gaan doen omdat ik moet blokken.

Maak een duidelijke planning

Knipsel

Het beste is dat jij je goed voorbereid op je examen, hoe beter jij je planning maakt hoe een geruster gevoel jij hebt. Stel dat jij veel te laat begint en jij hebt helemaal geen planning voor ogen, ga je iets hebben van het gaat allemaal niet meer lukken en dan ben je misschien weer gedemotiveerd.

Blijf positief

Ik weet dat het heel demotiverend kan zijn als je bijvoorbeeld faalt op een examen, er zijn ook mensen die redelijk veel buizen hebben. Zie het herexamen niet als de hel als je weet wat ik bedoel. Zie het vooral als een kans en zet je optimaal in. Je bent immers aan het werken voor je toekomst! En als het bovendien even niet mee zit, neem even een pauze en ga er dan weer hard tegen aan!

Neem nog voldoende ontspanning

Ik vind niet dat als de herexamens er aan komen dat jij continue met jouw neus in de boeken moet gaan zitten. Jij mag ook gerust eens een avondje vrij nemen, spreek eens af met vrienden of neem quality time voor jezelf maar overdrijf hier niet in. Zo kan jij je niet schuldig voelen en heb je anderzijds toch die compensatie door ook even jouw gedachten te verzetten.

Pauze’s

pauzeknop_318-42568

Bij mij helpt het om op voorhand pauze’s in te plannen. Meestal plan ik kleinere pauze’s in om 10 uur en om 16 uur. Vervolgens neem ik twee pauze’s van ongeveer 40 minuten tijdens de middag en om 18 uur. Stel dat ik doorstudeer  in de avond dan doe ik ook eentje om 20 uur. Als jij pauze’s inzet kijk je daar ook even naar uit, al is het maar om even een tas koffie te drinken. Voor mij helpt het om dan voor mezelf op te stellen van dit krijg ik tegen dan af, dat andere hoofdstuk tegen dan enzovoort.

Vergelijk jezelf niet met anderen

Er zijn heel wat mensen die graag naar Pukkelpop gaan, dit festival valt altijd tijdens de examens. Er zijn vele die zich hierbij beklagen en zich dan gaan vergelijken met anderen. Het is niet omdat anderen bijvoorbeeld maar 1 herexamen of geen herexamens hebben dat jij jou moet vergelijken met hun. Als jij je best hebt gedaan en als het niet meteen gelukt is moet jij je niet laten hangen. Er zijn altijd mensen die het makkelijker hebben maar richt je op jezelf! Als jij je prestaties gaat vergelijken met anderen dan ga jij jezelf alleen maar demotiveren.

beloon jezelf tijdens het studeren

20155773_462851034096583_3598714003927256653_n

Soms is het leuk om een doel op voorhand op te leggen voor jezelf en als je dat bereikt kan je bv. een kom fruit eten. Ik zou het vooral doen met voeding die gezond voor jou is, dat helpt ook al heel hard. Aan ongezonde voeding heb je niets tijdens je examens!

hopelijk hebben jullie er wat aan, heb jij nog andere tips? Laat het mij zeker weten! Veel succes allemaal, you can do this <3.

Voor een peptalk zijn jullie altijd welkom!

Veel liefs, Jade xxx

Advertenties

7 reacties op ‘Motivatie en herexamens?

  1. @lifestylebylilly ik wens je super veel succe, ga er 100% voor en doe alles wat je kunt doen. Herexamens zijn heel normaal in je eerste jaar, stel dat je er enkele hebt. Laat je hoofd niet hangen dan. En heel erg bedankt!

   Liked by 1 persoon

 1. Mijn zomer vakantie begon met 2 herexamens, Spaans en economie, en ik moet toegeven dat mijn motivatie om er aan te beginnen ver te zoeken is. Zeker wanneer je een papa hebt die je er om de 5min aan doet herinneren dat je moet studeren. Maar met deze tips heb ik wel meer moed om te studeren! Bedankt!

  Liked by 1 persoon

 2. Mijn motivatie is ook nog steeds ver zoek. Ik heb meer pauze dan dat ik studeer haha maar dat betert elke dag en tegen volgende week zit ik terug in mijn ritme. Ik weet dat het de eerste dagen na een vakantie altijd moeizaam gaat om terug te beginnen leren dus maak ik er mij niet druk om dat het nu even minder gaat. Morgen is een nieuwe dag met nieuwe kansen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s