Mijn pestverhaal

Zoals jullie waarschijnlijk al gezien hadden op mijn Instagram is het de bedoeling dat er af en toe een post op mijn blog komt waarin mensen hun verhaal vertellen! Mijn doel is hiermee om mensen vooral te laten inzien, in welke situatie ook, Ze zijn niet alleen. Vervolgens vind ik dat mensen die veel hebben moeten doorstaan vaak veel inzichten bij hebben gekregen en die misschien tips kunnen geven naar mensen die ook in dezelfde situatie zitten. Nu ga ik het woord overlaten aan de supermooie Estelle!

20245618_1932422090362394_5632896833536391897_n

Hallo ik ben Estelle De Maerteleire, ik ben 19 jaar en ik ga vertellen over gepest worden.Vanaf mijn 8 jaar ben ik gepest geweest dus het begon in de basisschool , ik ben altijd wat molliger geweest en daar hebben ze altijd graag mee gelachen ik werd uitgemaakt voor walvis en koe en dit is blijven door gaan tot het einde van de basisschool.

Toen ik naar het middelbaar ging kon ik eindelijk een nieuwe start nemen en hoopte ik dat ik niet meer gepest werd ik ging naar de tuinbouwschool in Sint-Truiden om dierenzorg te volgen en ging daar ook op internaat. Maar toen begon alles weer opnieuw ik werd weeral gepest op school en op internaat elke dag opnieuw en deze keer was het niet alleen omdat ik wat dikker was maar vooral door mijn acne. Ik wist niet hoe ik me moest verdedigen en als ik dat probeerde lachten ze me nog meer uit omdat ik dat niet kon.

Tot en met het 3de middelbaar heb ik daar op school gezeten op het einde van het 3de jaar wou ik zo snel mogelijk van school veranderen dus was ik al gaan kijken naar een andere school en had me ingeschreven op KTA2 Hasselt om schoonheidsverzorging te volgen. En eindelijk is daar alles veranderd ik werd niet meer gepest iedereen nam mij zoals ik was maar ik was nog steeds het bange en stille meisje van de tijd toen ik gepest werd. Door die richting en school ben ik echt fel veranderd ik heb daar geleerd om voor mezelf op te komen en hard te zijn.

Wat mij ook vooral heeft geholpen is make-up ik heb geleerd mijn acne te verbergen en me mooier te maken maar na een tijd was dit toch niet wat me gelukkiger maakte op het einde van de dag haalde ik alles er af en daar was mijn acne weer ik voelde me nog steeds lelijk dus toen ben ik een speciale pil gaan nemen om van mijn acne af te geraken en toen alles weg was voelde ik mij eindelijk mooi dat is nu bijna een jaar geleden. Maar wat me vooral geholpen heeft zijn mijn vrienden ik heb er niet veel maar die personen hebben mij overal door geholpen en staan altijd aan mijn zijde.

De beste tip voor mensen die gepest worden is om te praten over alles met personen die echt om je geven ook al zijn het je ouders zus broer of vrienden praat over alles en zoek samen naar een oplossing geloof me dat doet echt deugd !

Bedankt voor jouw verhaal Estelle!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s