Liefde en relaties #2

Vandaag tijd voor blogje over liefde en relaties. Het zit niet altijd even makkelijk in elkaar. Laten wij maar gewoon beginnen! Vandaag ga ik het hebben over ‘vrienden blijven met je ex’ en ‘ hoe weet je wanneer iemand je leuk vindt of niet?’. Bedankt voor het insturen van vragen, de andere beantwoord ik de volgende keer!

Vrienden blijven met je ex?

We maken het allemaal wel een keer mee, je begint iets met iemand en je komt erna achter dat het niet gaat werken/ dat jij niet zo gek van die persoon bent dan je dacht dat je was of wat weet ik het allemaal. Het probleem is dan dat jij je opengesteld hebt naar die persoon toe. Dit maakt het dus stukken moeilijker om afscheid te nemen van die persoon! Misschien was je heel lang samen, en ben je het gewoon om met die persoon te zijn. Op een gegeven moment is alles weg, jullie gaan beide een andere kant uit. Het is moeilijk, want als je goed nieuws hebt dan wou je dat altijd als eerste aan die persoon vertellen. Maar dan besef je dat hij of zij er niet meer is. 

Maar, vind ik het nu goed om vrienden te blijven met mijn ex? Vast en zeker! Als ik iets gehad heb met een persoon is dat omdat ik deze persoon heel leuk vond. Er zijn misschien 10 andere mensen die jou leuk vinden maar jij kiest voor hem of haar. Om eerlijk te zijn heb ik jammer genoeg mijn exen nooit te vriend kunnen houden. Meestal ging dit niet langs hun kant. En dat vind ik natuurlijk wel jammer ja, want dan is alles opeens weggegooid. Ik vind wel, dat het erg afhangt van de manier waarop jullie uit elkaar zijn gegaan en waarom.

Stel dat die persoon is vreemd gegaan of dat hij jou niet serieus nam dan snap ik het goed dat jij het geen kans geeft om vrienden te blijven met diegene. Dan wil je er gewoon als het ware niks meer mee te maken hebben omdat jij gekwetst bent.

Ik ben zelf zo dat als ik vind dat die persoon mij respectloos behandeld, dingen zegt/ doet dat die diegene niet hoort te zeggen tegen zijn ex. Dan is het gewoon klaar, dan heb ik liever niks meer met die persoon te maken. En dan vind ik het bovendien ook niet erg dat die vriendschap niet lukt, dan ligt het niet bij jezelf.

Ik denk ook dat het moeilijk is dat als jij een bepaalde aantrekkingskracht hebt voor een bepaalde persoon dat het ook wat moeilijker kan zijn. Zo ben jij misschien zelf niet in staat om ‘vriendschappelijk’ te zijn.

Ik denk wel dat het kan hoor, vriendschap na een relatie maar dan moet je elkaar toch echt al door en door kennen en dan moet er voldoende respect zijn langs beide kanten. Je moet het natuurlijk ook wel echt accepteren dat ‘de liefde’ tussen jullie gedaan is. Maar dat lijkt mij niet zo evident als je ooit van iemand hield op die manier.

Ik kan tegen de mensen waar ik iets mee heb gehad heel normaal doen en ik denk persoonlijk dat dat het belangrijkste is! Maar als ik iets kan meegeven, als jij een persoon leert kennen die jij zodanig uniek vindt , zodanig dat je niemand zoals hem of haar kent. Begin er geen relatie mee, toch zeker nu niet als je deze persoon echt niet kwijt zou willen geraken.

Hoe weet jij nu wanneer iemand je leuk vindt?

Geen gemakkelijke vraag! Omdat iedereen natuurlijk verschilt in dat te uiten. De ene is al wat duidelijker dan de andere, vaak wordt het via indirecte wijze geuit. 

De persoon zoekt continue contact met jou op. Dit is iets wat ik vooral bij mezelf herken, als ik iemand leuk vind hou ik ervan om deze persoon te zien/ met deze persoon te bellen/… 

Als ik iemand echt leuk vind, vergeet ik echt altijd de tijd. De tijd vliegt zo snel om dat je op het begin van de date al tegen het einde opkijkt. Ook merk je dat iemand jou vaker complimentjes geeft als hij of zij jou leuk vindt. Vanaf het moment dat zij je leuk vinden staan ze veel stil bij je positieve karaktertrekken en maken ze dit ook sneller bespreekbaar. Vervolgens gaan ze je waarschijnlijk nog knapper vinden langs de buitenkant omdat ze jouw persoonlijkheid zo leuk vinden. Complimentjes denk ik dat toch wel heel veel kunnen laten zien.

Als ik iemand echt leuk vind, dan ben ik heel erg geïnteresseerd in waarmee de persoon bezig is, wat hij of zij graag doet. Dan kan ik echt urenlang naar diegene luisteren. En dan zou ik die persoon echt graag willen steunen hierin.

Ik merk dit niet bij mezelf, maar wel bij anderen. Vaak zie ik dat als iemand mij leuk vindt dat ze echt indruk proberen te maken. Dat is in mijn ogen ook iets duidelijk, al moet ik zeggen dat ik dat niet altijd leuk vind. Soms heb ik het gevoel dat mensen zichzelf niet zijn wanneer ze dit proberen te doen, dus wees altijd jezelf!

Als ik iemand leuk vind, dan gedraag ik mij anders als hij in de buurt is. Ik ben dan nog zeker mezelf hoor, maar dan heb ik het meer over ‘het genieten van het contact met die persoon’. Ik denk dat als je iemand echt leuk vind en jullie hebben het echt gezellig hebben dat dit ook met wat je kan doen. Die persoon kan bijvoorbeeld het beste in je naar boven halen. Misschien wordt je veel enthousiaster naarmate de tijd? Dat is toch wel iets dat je vaak ziet voorkomen!

Je krijgt meer interesse in de dingen waar diegene mee bezig is terwijl je ervoor totaal geen interesse in had. Dat is iets wat ik erg bij mezelf merk, ik ben sowieso een persoon die ervan houdt als iemand een soort van obsessie heeft, een passie heeft voor iets. Ik ga hier dan totaal in mee als ik deze persoon leuk vind en ik wil er dan alles over weten. Pas op, niet iedereen is zo. Maar, ik denk dat veel mensen ook zo zijn!

Hij/zij is jaloers, heeft schrik om jou kwijt te geraken of dat jij iemand anders leuk gaat vinden. Ik denk dat iedereen hier wel ervaring mee heeft. En dat ik hier bovendien ook geen tekening bij hoef te maken, haha 🙂

Ik ben zelf iemand , dat als ik iemand leuk vind echt wil dat hij mij er goed uit vind zien. Ik merk dat ik dan wel sneller aan mijn haar zal prullen, of mijn kleding goed zou trekken. Ik zie dit ook heel vaak bij anderen.

Ik weet het niet als ik de enige ben, maar als ik iemand leuk vind en ik ben met die persoon. Dan word ik precies altijd 10 keer dommer, mijn concentratie neemt af en ik begin meer te zeveren als het ware, mijn gevoelens nemen het dan af en toe over!

Ik denk dat jij het ook gewoon kan aanvoelen hoor, een persoon straalt dat naar jou uit wanneer diegene echt oprecht interesse in jou heeft/ jou oprecht leuk vind.

‘Plagen is liefde vragen’ zeiden we vroeger toch altijd? Dit vind ik ook heel duidelijk, maar pas op. Dit kunnen ook gewoon vrienden onder elkaar doen. Je ziet het wel wanneer er een flirterige intentie bijkomt! Ik ben zelf iemand die dit veel doet, en ik ben niet de enige.

Het kan natuurlijk ook directer, hij/zij kan gewoon tegen je zeggen dat er een bepaald gevoel is langs hun kant en dat ze je vaker willen zien. Wanneer iemand aangeeft dat hij of zij jou vaak wilt zien en er ook alles aan doet om het waar te maken, dan vindt hij of zij jou echt wel leuk!

Het is misschien dom, maar tegenwoordig zit iedereen zoveel op zijn gsm, ik zelf ook hoor. Ga maar eens naar een lounge, er wordt meer aandacht gegeven aan sociale media dan aan real life. Vanaf het moment dat ik iemand echt leuk vind, vergeet ik soms dat ik een gsm heb.

Gesprekken over eten naar diepe gesprekken over de toekomst. Wanneer jullie uren kunnen doorpraten en 10 keer van onderwerp switchen is het duidelijk dat jullie elkaar leuk vinden.

Hij of zij zoekt manieren om lichamelijk contact te maken, wanneer jullie elkaar lichamelijk meer aanraken, dan heb ik het over een arm vastnemen of wat weet ik het allemaal. Dan komen jullie in elkaars territorium, de ander probeert een connectie te maken met jou.

Dat was het dan alweer! Ik zeg trouwens niet dat alles klopt, dit zijn mijn ervaringen!

Veel liefs, Jade♥ 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s