Imperfections

Hi lieverds,  vandaag iets waar vooral veel vrouwen/meisjes over mee kunnen spreken. Ik heb zoals elke persoon wel een aantal complexen over mijn lichaam. Veel mensen vinden zichzelf te mager/te dik. Ze vinden dat ze een buikje hebben, ze zijn niet tevreden met hun achterkant en voorgevel omdat ze niet voldoen aan het schoonheidsideaal van de maatschappij. Sommigen accepteren hun complexen maar anderen raken er zodanig door geobsedeerd waardoor er een probleem kan vormen.

Ik ken veel meisjes die graag model zouden willen worden en die dan echt jaloers zijn op van die echte topmodellen. Waar de meeste niet bij nadenken is dat deze topmodellen waarschijnlijk allemaal een lange weg hebben moeten afleggen met veel verhongeren, veel sporten, niet genieten om dat te bereiken. Zij zijn allemaal zeker niet perfect!

Ik ben zelf een beetje tegen plastische chirurgie, maar ik begrijp het wel in verschillende gevallen. Maar nu moet je eens voor jezelf uitmaken? Wat vindt jij mooier? Iemand die zoiets moet doen om haar eigen mooi te vinden/ iemand die tevreden is met haar lichaam?

6479d5811773ab279c52b29596630fc3

Ik weet dat het soms moeilijk is om jezelf te accepteren om hoe jij bent. Maar sta eens stil bij wat je mooi vindt aan jezelf? Iedereen kan sowieso wel enkele dingen opnoemen hoor. De meeste mensen kijken altijd naar de negatieve dingen, waarom zou je dit doen als je ook positief kan kijken naar je lichaam? Dan nog iets, ik ben zo iemand als ik een puistje heb of weet ik veel maakte ik mezelf er zo druk om. Terwijl andere mensen niet eens met jouw puist bezig zijn, ze hebben zelf waarschijnlijk geen interesse daarvoor of maken zich dan op dat moment al zorgen om hun eigen haar of weet ik veel wat allemaal, haha.

Als je bovendien echt niet tevreden bent/ dat je dingen wilt veranderen waardoor jij je beter voelt. Je kan altijd gaan sporten etc, dus blijf je er niet druk om maken en zorg zelf voor een verandering wanneer dit kan.

Het gaat allemaal om wie jij vanbinnen bent lieverd, jouw uiterlijk is niet alles bepalend. Accepteer jezelf, dan zal je stralen en dan zal iedereen ook zien dat jij straalt en dat maakt jou mooi. Laat jezelf eens goed verwennen, ga naar de welness, laat je lekker masseren, laat je nageltjes doen!

15ea65f0376b50c7e30064fe45fdf6b3--body-image-quotes-woman-body

Ik herken het dat veel mensen zich niet goed in hun vel voelen, in de zomer geen bikini durven aan te doen. Ik zou als ik jou was dit net wel doen! Wanneer jij een tintje krijgt voel je je automatischer al mooier denk ik. Ofja, dat is mijn eigen ervaring bovendien wen je ook meer aan je eigen lichaam.

Dit is misschien wat direct, maar je zal het altijd met jezelf moeten doen. Dus aan jou de keus als jij wilt blijven hangen in het spiraal waarin je de hele tijd negatief kijkt naar je lichaam. Werk als eerste aan je zelfvertrouwen, wanneer dit verbetert zal je zien dat je je al automatisch veel beter zal voelen en meer in staat zult zijn om je eigen lichaam te accepteren!

Je bent mooi, en dat mag je gerust tegen je eigen zeggen!

Veel liefs, Jade ♥

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s