Helpen is mijn passie

Hi loves,

Vandaag ga ik het wat persoonlijker aanpakken. Ik heb deze blog nu ongeveer iets meer dan een maand. Ik heb gemerkt dat veel lezers het interessant vinden als ik wat dieper op mezelf in ga. Bij deze ga ik dat vandaag doen!

Ik denk dat veel mensen dit niet als een passie zien, maar het gevoel dat ik erbij ervaar voelt wel echt aan als ‘mijn passie’. Namelijk, mensen helpen! Ik heb dit altijd al in mij gehad dat ik het belangrijk vind hoe iedereen om mij heen zich voelt. Ik wou dat iedereen gelijk behandeld kon worden, nooit iets te kort zou komen op welk vlak dan ook. Maar, dit is natuurlijk onmogelijk!

Om eerlijk te zijn leven we ook niet in een bepaald ‘makkelijke’ maatschappij. Elk mens is anders, elk mens wordt anders opgevoed, heeft een andere omgeving. Het is niet altijd even makkelijk, er gebeuren dingen die we liever niet meemaken. Daarom is het ook uiterst belangrijk om er te zijn voor je vrienden of vriendinnen, familieleden of medemens wanneer zij zich in een moeilijke situatie bevinden.

Vanaf de puberteit beginnen de hormonen echt mee te spelen. Vanaf dat moment zijn de meeste mensen redelijk prikkelbaar/onzeker/op zoek naar wie ze nu eigenlijk zijn. Ik heb het zelf meegemaakt toen ik rond mijn twaalf jaar oud was dat ik bij mensen liep op school, maar eigenlijk had ik geen diepere relaties met hun. We lachten maar en we liepen altijd in een groepje, maar ik kon deze mensen niet mijn vrienden noemen. Vanaf het moment dat ik dat besefte kwam ik eigenlijk in een soort putje terecht, ik had de indruk dat ik  alleen was en dat ik geen echte vrienden had.

Ik moet eerlijk zijn, toen ik het echt moeilijk had daarmee was er eigenlijk niemand voor mij. En zo is dat begonnen bij mij, door die situatie heb ik een bredere visie gekregen. Ik ben van mening dat iedereen recht heeft op een luisterend oor, steun, eventueel ‘advies’. Sinds die periode ben ik eigenlijk anders gaan denken. Wat wel jammer is, is dat ik dus heel vaak klaarstond voor mensen die er eigenlijk niet voor mij waren als ik het moeilijk had. Ik was altijd veel té goed voor mensen. Natuurlijk kreeg ik dan ook vaak de mes in mijn rug. Iedereen verdient een kans bij mij ongeacht wie je bent, hoe je eruit ziet. Maar, als mijn vriendinnen er bijvoorbeeld totaal niet zijn voor mij dan ga ik ook verder nadenken erover als hun wel echte vriendinnen zijn. In zo een situaties ben ik ook vrij hard en dan neem ik wat afstand.

Ondertussen heb ik dit eigenlijk niet meer meegemaakt, ik heb het vrij snel door wanneer mensen proberen te profiteren van mij en dan kan ik mij er ook direct van af zetten. Maar, ik heb er helemaal geen spijt van dat ik te goed was voor mensen. Ik bedoelde alles goed, en ik zie dit als een les.

Ik zie mensen helpen als mijn passie omdat ik er vaak bekend voor sta dat ik dat doe, maar ook omdat mensen mij heel snel ervaren als een vertrouwenspersoon. Ik studeer nu ondertussen ook Toegepaste Psychologie, wat dus heel sterk binnen mijn interesses ligt. Ik beoefen liever een job waar ik een redelijke loon heb en mijn job graag doe dan dat ik voor iets moet gaan waar ik veel geld uit kan maken zonder dat ik in mijn passie kan uitblinken.

Ik haal er gewoon zoveel voldoening uit, je betekent iets voor iets of iemand. Je probeert een goed mens te zijn, je ziet mensen groeien in hun gedachtegang,… Dat is toch allemaal geweldig? Het gevoel dat ik eruit haal maakt mij gewoon echt gelukkig, dit is mijn ding. Dus, aan jullie allemaal. Als jij echt een passie voor iets hebt, ga ermee door en ik hoop dat jij daar later je werk van kunt maken!

Ik heb nog een oproepje naar jullie toe, ben jij iemand die veel bezig is met zijn of haar passie? Stuur mij zeker een berichtje, wie weet sta jij binnenkort op deze blog! 

Veel liefs, Jade♥

 

Advertenties

2 reacties op ‘Helpen is mijn passie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s