De buitenkant is bedrog

Vandaag ga ik het hebben over iets waar oppervlakkig naar gekeken wordt. Ik ga vandaag zeker niet tot in detail treden omdat ik al zeker geen medeleven wil. Maar het is toch wel iets wat ik bespreekbaar wil maken omdat veel mensen zich in deze situatie bevinden, ongeacht de reden.

Ik heb sinds de leeftijd van 12 jaar toch wel enkele probleempjes. Met het jaar voelde ik mij slechter en slechter, ik was ook steeds vaker ziek. Het begon met een zware menstruatie. Ik voelde mij vooral vaak heel vermoeid, slap, een raar gevoel in hoofd en benen, ik viel veel flauw, vaak overgeven, vaak last van mijn darmen, ik lag met mijn gevoelens in de knoop enzovoort. Met het ouder worden beviel alles mij zwaarder. Na een paar jaar (op dit moment ben ik 18) weet ik eindelijk waarom ik mij zo slecht voel, dus daar ben ik al blij om. Op dit moment gaat het ook een klein beetje beter, stap voor stap.

Ik werd vaak tegengehouden om te doen wat ik wou doen. Soms kon ik het gewoon niet doen, soms had ik het gevoel dat ik niet kon presteren door de omstandigheden. En dat had een zware impact op mijn mentale gezondheid. Ik ben iemand die graag sociaal is, graag hard wilt werken voor haar doelen, onder andere school. Maar die lichamelijke energie die afnam zorgde ervoor dat ik die dingen niet altijd even goed kon waarmaken en dat is er nu nog altijd.

Mensen denken altijd van de buitenkant dat er niks is, dat ik alles heb wat ik wil hebben. En geloof me, ik ben dankbaar voor alles wat ik heb. Alleen heb ik toch wat problemen met dat lichamelijke wat mij vaak in de weg staat.

Ik ben iemand die heel graag de situatie in de hand heeft, maar iets lichamelijks heb je zelf niet echt in de hand en dat zorgde er ook voor dat die mogelijkheid ook af nam. Als iemand zich in een soort gelijke situatie bevindt, je bent niet alleen en je wordt begrepen.

Er zijn zoveel mensen die lichamelijk lijden door bepaalde dingen, verschillende dingen bij elkaar waar misschien niet een naam op staat zoals ‘ kanker’. Maar dat neemt niet weg dat je soms eens verder na moet denken hoe zwaar het kan zijn voor een bepaalde persoon. Ik heb er echt begrip voor als jij die dingen niet kent, maar houdt gewoon rekening met anderen. 

Dit is ook op psychisch vlak zo, mensen zijn vaak depressief of voelen zich totaal niet goed en niemand merkt dit langs de buitenkant. Let dan op wat je zegt, ook als je bijvoorbeeld een discussie hebt of wat weet ik het allemaal. Je weet waarschijnlijk zoveel niet van een persoon.

Ik wil met deze blog gewoon meegeven dat jullie zich niet moeten laten misleiden door de buitenkant, iemands Instagram pagina enzovoort. Ik spreek niet voor iedereen, maar ik zie dit vaak gebeuren en niet alleen bij mezelf.

Ik hoop dat jullie allemaal van jullie dag genieten!

STAY STRONG

Veel liefs, Jade ♥

 

 

 

Advertenties

8 reacties op ‘De buitenkant is bedrog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s