Quote of the day ♥ relationships nowadays

Relationships are harder now because conversations became texting, arguments became phone calls, feelings subliminal messages, seks became easy, the word ‘love’ is used out of the context, insecurities became a way of thinking, getting jealous became a habit, trust is hard to come by, being hurt came natural & leaving became an option. Sad but true, so if you have something that’s worth it.. don’t take it for granted, fight for it & don’t let it go.

Toen ik deze quote las dacht ik, wow wat goed verwoord. Om eerlijk te zijn vind ik de relaties van tegenwoordig echt niks waard. Omdat ik het met alles eens ben wil ik het stuk voor stuk eens goed overlopen. Ik vond geen tijd om te bloggen door mijn herexamens maar nu ik anderhalf uur op de trein moet zitten vind ik het ideaal om nu te bloggen.

Gesprekken worden sms’jes en argumenten gebeuren via de telefoon

when-a-girl-says-shes-not-ready-for-a-relationship-22-638

Hier ben ik al zeker geen voorstander van, en het is met een simpele reden. Vergelijk de gesprekken in het echte leven eens met de gesprekken die je via sms hebt. Voor mij is het veel beter, het is veel directer en de persoon ziet beter welke intenties jij hebt met hem of haar en ook andersom.

Je moet eens nadenken, hoe vaak jij al ruzie hebt gehad door een stom berichtje, waar jij iets heel anders mee bedoelde. Ik moet eerlijk zijn, de meeste ruzie’s die in mijn leven ontstaan zijn, zijn door berichtjes en niet eens discussies in real life. Dit kan in jouw relatie alleen maar voor meer problemen zorgen.

Vervolgens kan iedereen zich anders voor doen via sms, in real life kunnen ze ook tegen jou liegen maar dat is toch een pak anders.  De persoon kan je goed aan staan via sms maar het kan goed zijn dat je er niet meer zo over denkt wanneer je deze persoon ziet.

Ik heb het ook al vaak gehad dat als ik een ruzie heb, iemand op bel omdat het in mijn ogen in principe al beter is dan een bericht te sturen maar dat is helemaal niet zo. Als je ruzie hebt met elkaar moeten jullie elkaar zien, zo zien jullie ook hoe jullie zich echt over  de situatie voelen. Stel dat je kwaad bent dan gebeurt het ook vaak dat je aflegt, en dat is helemaal in jouw tegendeel achteraf bekeken. Je kan bijvoorbeeld spijt krijgen,  in het echte leven zal je meer de tijd nemen om met elkaar te  praten zonder meteen weg te lopen van de situatie.

Seks werd gemakkelijk

Dit is iets waarover we het allemaal wel ongeveer eens zijn. Tegenwoordig deelt iedereen het bed met iedereen.  Het is ook vaak zo wanneer jij  je snel bloot geeft aan een jongen of meisje dat die persoon afstand kan nemen erdoor. Wetende dat die persoon er bij stil staat dat de maatschappij zo is, wanneer jij snel het bed wilt delen kan dat voor die persoon aantonen dat jij misschien ook zo bent terwijl dit misschien niet zo is.

Ook is het vaak zo dat het sneller gebeurt  dat iemand vreemdgaat omdat het net zo makkelijk is, stel jullie hebben een avond ruzie en je vriend of vriendin gaat opstap. Het kan snel zijn dat die persoon de mist in gaat omdat het zo makkelijk binnen het bereik ligt. En dat keur ik zeker niet goed, maar dat heeft er wel mee te maken dat nog meer mensen vreemdgaan naar mijn gevoel.

Het woord liefde is uit de context

real-love-heart-beat-inspired-men

Ik ben iemand als ik weg ben kan ik situaties snel doorhebben,  je ziet verliefde koppels die gelukkig zijn als ze bijvoorbeeld 60 zijn maar je ziet ook soms dat mensen gewoon samen zijn maar dat je die intimiteit vooral niet ziet , in tegendeel zelfs.

De ene gebruikt de andere voor seks,  de andere wilt gewoon voortdurende aandacht hebben van een persoon, nood aan affectie, sommigen willen een relatie zodat ze zelfzeker worden enzovoort.

Als ik rondom mij heen kijk en als ik ook kijk naar mijn ervaringen, komen deze bovenstaande dingen heel vaak voor. Ik vind het gewoon jammer want dat is duidelijk GEEN LIEFDE. Ik zeg niet dat het overal zo is, maar ik denk vooral dat de jeugd om die redenen  een relatie heeft.

Voor mij is liefde elkaar onvoorwaardelijk steunen, elkaar alles gunnen, samen dingen doen die je band versterken en nog zoveel meer.

Dat zie ik jammer genoeg niet veel, vaak gaan mensen zich handelingen inbeelden die fout zijn terwijl dat deze dat eigenlijk niet zijn. Denk maar eens aan vriendinnen/vrienden hebben tijdens een relatie. Jij moet er natuurlijk bewust van zijn als dit een echte vriend of vriendin is en deze persoon ook dezelfde intenties met jou heeft als andersom. Stel dat jij iemand paar jaar kent, en je ziet hem of haar als je met enkele vrienden ook weg bent. Het is niet fout om daar dan mee om te gaan, maar sommige mensen doen alsof je niemand van het andere geslacht mag aanspreken en zo gaan ze jou verstikken omdat zij zo onzeker zijn over zichzelf en zich van alles gaan inbeelden.

Jaloers zijn is een gewoonte geworden

Tegenwoordig verstikken vele elkaar, ik vind dat jij in een relatie nog jouw ding kunt moeten doen. Dat is ook niet meer dan normaal, zo zou het gewoon moeten.

Iedereen doet alsof er bepaalde regels zijn die iedereen moet volgen. Die heb ik zelf ook, bepaalde waarden en normen binnen een relatie. Maar het is niet de bedoeling dat jij andere mensen regels op gaat leggen die eigenlijk niet normaal zijn en anderen gaan belemmeren in hun weg naar geluk, positiviteit en binnen hun eigen zelfontplooiing.

Ik vind het wel normaal dat mensen jaloers zijn in een kleine mate, dat ben ik ook. Je wilt natuurlijk niet dat jouw vriend of vriendin interesse zou krijgen in iemand anders. Als jij er totaal niks om geeft ben je ook niet echt ‘verliefd’ denk ik.

Maar, het is zo belangrijk om elkaars vertrouwen te winnen. Doe op je gemak, creëer een goede band en dan zal het niet nodig  zijn om jaloers te zijn of elkaar niet te vertrouwen. Je hebt de keus om er in te geloven of niet. Stel dat jij in het begin denkt, nee die persoon is niet te vertrouwen begin er dan niet aan. Ik spreek zelf uit ervaring en dat werkt echt niet.

Pijn hebben is iets normaal geworden

Vroeger deden mensen ook aan overspel of kwamen ze erachter dat iemand niet echt iets voor hun was. Maar toen was er veel meer respect,  nu worden zoveel mensen gekwetst en iedereen is sowieso al een keer gekwetst geweest. Net omdat sommige mensen vaak gekwetst zijn in relaties kan dat toekomstige relaties verstoren. Je kan van alles meegemaakt hebben maar je moet elke relatie of band met een persoon met een schone lei beginnen. En dan heb ik het bovendien niet alleen over relaties. Als jij kansen gaat vermijden omdat jij gekwetst bent geweest denk ik dat de kans groot is dat jij helemaal niet gelukkig kunt worden op het vak van liefde.

Weggaan is een optie geworden

Wanneer jij in een relatie gaat vraag ik mij af als je stilstaat waarom je dat doet en als jij vertrouwen hebt in een relatie met die persoon. Als je kiest voor elkaar moet je dat ook duidelijk aantonen dat jij die persoon verkiest. En het niet zomaar opgeven wanneer het je even niet aanstaat.

vertrouwen is moeilijk te vinden

Zoals ik al eerder vermelde is het vertrouwen moeilijk te vinden. Ik geef één tip, veralgemeen dit niet. Maar, wees wel bewust van diegene die jij toelaat in jouw leven. We zien allemaal genoeg dingen gebeuren.

Vecht voor het en laat het niet gaan

8e5df4b965315309546869dd188fb290

Als je jong bent snap ik het dat jij een relatie niet serieus neemt, maar op een bepaalde leeftijd is het toch belangrijk dat jij het serieus gaat nemen. Ik ben zelf heel voorzichtig geworden met de keuze’s die ik maak omdat ik meestal zelf geen positieve invloeden heb gehad vanuit een relatie.

Ik ben ook niet van plan om nu iets te beginnen en ik denk zelfs voor een goed tijdje niet. Ik wil mij gewoon eens richten op mezelf, ik wil mij optimaal ontplooien, als je jong bent heb je nog al de kansen en die wil ik niet verpesten voor iets tijdelijks.

Wanneer jij je optimaal voelt en staat waar je wilt staan denk ik dat je pas open kan staan voor een ‘echte’ relatie.

Ik denk dat veel mensen onderschatten wat  voor een energie je moet inzetten voor een relatie of persoon. Als je in een relatie bent heb je een bepaalde klik maar naarmate de tijd ga jij ook de minder goede dingen zien. Ben jij dan bereid om goed te communiceren en je desnoods gedeeltelijk aan te passen voor een persoon en tot een compromis te komen? Ben jij in staat om een lange tijd van je leven van die persoon door te brengen?

Ik hoop dat jullie dit een leuke post vonden, laat het mij zeker weten wat jullie mening is!

Veel liefs, Jade♥

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s