Tag: mijn waarden

Hi loves, 

Het leek mij wel leuk om deze tag te doen aangezien ik redelijk principieel ben ingesteld en dus veel waarde hecht aan bepaalde dingen. De bedoeling is dat ik er paar uit deze lijst kies en dat ik dan uitleg waarom. Zo heb ik ook een extra blogpost voor de mensen die wat meer over mij te weten wouden komen! 🙂

tag-wat-zijn-jouw-waarden

To be honest vond ik het zeer moeilijk om hier een paar maar uit te mogen selecteren. Omdat 80% toch wel héél belangrijk is voor mij, heb ik zelf gewoon vijf soorten categorieën gemaakt.

Eerlijkheid ,oprechtheid, rechtvaardigheid en respect

21687624_490392738009079_1605943293093803512_n

Eentje die ik toch wel echt héél Belangrijk vind. Respect hebben voor je medemens. Het is oké als je iemand minder mag als een ander maar waarom zou je geen respect tonen? Iedereen verdient respect, zij hebben het in de hand wat ze er natuurlijk mee doen. Ik probeer iedereen te respecteren zoals hij of zij is. Respect hebben voor andermans spullen vind ik ook echt een must. Ik zie het zo vaak dat mensen dingen uitlenen en er dan echt roekeloos mee omgaan etc.

Oprechtheid in de omgang met anderen. Dit vind ik zelf heel belangrijk! Ik haat het als mensen schijnheilig achter elkaars rug doen en doen alsof ze best friends zijn als ze elkaar tegenkomen. Ik snap het nut er echt niet van in? Ik vind het echt belangrijk dat mensen ook oprecht met mij zijn, als je me niet mag ga dan niet met mij om. Als ik iets fout doe, zeg mij dat. Ik vind dat je gewoon eerlijk moet zijn in de omgang met anderen, dat schijnheilig gedoe brengt je echt nergens!

rechtvaardigheid, ik kan er niet zo goed tegen als andere mensen onrecht wordt aangedaan. Ik vind gewoon dat iedereen gelijk behandeld zou moeten worden. Als ik sommige situaties zie bij mensen zit ik er echt serieus mee in. Juist en eerlijk handelen is wel belangrijk voor mij, iedereen kan eens een foutje maken maar dat mag een ander niet benadelen.

Eerlijkheid vind ik ook iets belangrijks. Je eigen mening durven te zeggen en zeggen waar het op staat. Houdt ook gewoon jezelf niet voor de gek? Wees jezelf, dat zal altijd beter uitdraaien. Wanneer ik eerlijk ben stel ik mijn eigen ook kwetsbaar op en dat appreciëren mensen ook vaak en dat ik apprecieer ik ook zeker aan anderen.

Naastenliefde, liefde, familie, zorgzaamheid

Ik vind familie gewoon een zeer belangrijk iets. Ik ben zo blij dat ik een goede band met hun heb. Als ik samen ben met hun krijg ik altijd een warm gevoel en daar hou ik van, die gezelligheid, wetende dat deze mensen voor je klaar zullen staan in ingewikkeldere situaties. Daarbij kan liefde ook wel bij aansluiten. Dit is echt onmisbaar voor mij, ik ben gewoon iemand die dat nodig heeft en dat ook graag geeft aan vrienden, familie,..Ik zou mezelf ook later niet ‘alleenstaand’ kunnen voorstellen. Ik merk dat ik mensen altijd wil steunen en liefde wil geven, dat vind ik toch echt heel belangrijk.

Zorgzaamheid is dan ook weer iets wat er toch bij aansluit. Ik ben zelf redelijk behulpzaam en voor mij is dit heel belangrijk. Door anderen te helpen voel ik mijzelf beter, dat laat mij lachen.

positiviteit, innerlijke rust, plezier

Positiviteit, ik ben pas 18 maar ik heb toch al wat achter de rug. En ik merk, dat ik vroeger veel negatiever was ingesteld. Ik heb al een tijdje mijn mindset proberen te veranderen en mijn kijk op alles. En ik zie heel sterk in, dat dit een heel belangrijk iets is waar ik zeker de laatste maanden heel veel waarde aan hecht. Ik heb gekozen om positief te denken, het positieve in alles te zien en waar ik nu sta, ben ik zeer blij om. Onderschat het niet, hoe je mindset dingen kan veranderen.

Daarbij sluit natuurlijk die innerlijke rust wat aan, het is belangrijk voor mij dat ik rustig ben en ik mij niet continue moet opjagen om vanalles en door die positieve kijk vind ik die rust en door die rust kan ik mij echt optimaal voelen.

Plezier is natuurlijk ook super belangrijk voor mij, optimaal van alles genieten, gewoon leven.

persoonlijke groei en prestatie

Ik ben iemand die totaal niet gelovig is en dat weten de meesten onder jullie. Maar dat maakt niet dat ik geen dingen heb waar ik naar wil streven. Ik ben heel veel bezig met mijn persoonlijke groei, ik wil een goede persoon zijn voor anderen en mijn eigen voortdurend ontwikkelen zodat ik bekom wie ik wil zijn, zodat ik kan doen wat ik graag wil en dat is heel belangrijk voor mij. Ik vind het ook zo leuk om mensen gewoon te zien groeien, hun te zien lachen en mensen daarin bij te staan.

Prestatie leveren zien de meesten misschien als iets specifieks, maar ik probeer mijn eigen eigenlijk altijd wat uit te dagen zodat ik tot een bepaalde prestatie kom. Zowel in kleine dingen als in grotere, belangrijkere dingen. Ik verleg ook de laatste tijd vaker mijn grenzen, ik kom graag uit mijn comfort zone en dat brengt mij ook wel vaak op  het juiste spoor. Zelf vind ik het ook heel belangrijk om prestatie te kunnen leveren in mijn opleiding als ik er veel moeite voor doe, de prestatie te kunnen leveren dat ik iemand geholpen heb. Ik streef gewoon echt veel naar bepaalde prestaties.

20-Motivational-Quotes-DoSomething

Authenticiteit en verantwoordelijkheid

Zelfstandigheid is wel iets belangrijks voor mij, ik heb nu wel zelf mijn rijbewijs nog niet. Maar ik kom vaak in situaties dat ik niet zelfstandig kan zijn wanneer ik mij bijvoorbeeld ziek voel. En daarom dat ik er net zoveel waarde aan hecht. Ik weet wel dat ik in een bepaalde mate zeker zelfstandig ben en ik vind het ook leuk om dat te zijn. Je hebt het gewoon ook echt nodig.

Verantwoordelijkheid voor je eigen daden, voor alles wat je doet vind ik ook echt belangrijk. Ik probeer zelf altijd mijn fouten in te zien en ik geef deze ook toe. Ik schaam mij er ook niet meer voor om fouten te maken want daar leer je alleen maar uit.

Ook vind ik het super belangrijk omdat ik later echt heel graag een gezinnetje wil. Je moet gewoon verantwoordelijkheid kunnen opnemen voor je kinderen en ik stoor mij er enorm aan als mensen dit niet doen.

Ik hoop dat jullie deze blogpost een beetje leuk vonden, laat mij zeker jullie waarden weten. Ik ben benieuwd!

Hebben jullie nog ideeën voor een blogpost? Ik bijt niet, dus stuur zeker een berichtje/mail! 🙂

Veel liefs, Jade xxx

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s