Iedereen verdient een lege pagina

Hey lieverds!

We zijn allemaal mensen, we hebben allemaal ondertussen al heel wat meegemaakt. Maar wat ik jammer vind om te zien is dat sommige mensen hun eigen geluk in de weg staan omdat ze teveel met gebeurtenissen van in het verleden verleden bezig zijn. Pas op, ik deed dit ook veel maar ik probeer hier zelf in te veranderen.

Het kan om een vriendschappelijke relatie gaan, een liefdesrelatie of weet ik veel wat. We hebben bijna allemaal wel eens ervaring gehad met een meisje of jongen die niet goed voor ons was. Een vriend of vriendin die ons de mes in de rug stak. En NATUURLIJK is het goed dat je alerter wordt en je niet naïef gaat opstellen in de toekomst. Maar pas op dat je niet te veel nadenkt.

liefdesrelaties

Stel, iemand heeft jou ooit bedrogen. Dat is echt een mentale klap voor jezelf, je kan van alles voelen. Je gaat je eigen misschien wijsmaken dat je niet goed genoeg bent of wat weet ik het allemaal. Maar doe dat niet, die persoon waar jij mee was maakte een keuze om een moment boven jullie relatie te verkiezen. Ik denk eerder dat die andere persoon zich dan slecht moet voelen omdat hij of zij niet helemaal eerlijk met je was.

Het punt is gewoon, omdat je zoiets meemaakt ga jij je vaak automatisch anders opstellen. Je gaat minder snel vertrouwen, je wordt misschien ook nog heel wantrouwig wat je vaak heel erg kan benadelen. Als er iemand nieuw in je leven komt, geef deze persoon dan een optimale kans. Waarom zou jij continue met die gedachten zitten van wat er gebeurd was? Mensen komen en gaan nu eenmaal. Maar als jij zo gaat denken bij elke ontmoeting met een nieuwe persoon ga jij vaak door die gebeurtenissen en gedachten de persoon eigenlijk oneerlijk behandelen en bovendien uiteindelijk ook jezelf.

Ik weet dat het soms moeilijk is om even die knop om te draaien maar ik denk dat als jij dit niet doet en continue gaat kijken naar je verleden en continue met jezelf gaat inzitten je geen vooruitgang boekt. En is vooruitgang niet iets waar wij allemaal naar streven?

Vriendschapsrelaties

Ik zelf ben 18, op dat moment heb je verschillende scholen achter de rug, verschillende vriendengroepen. Ik zelf ben iemand die vaak naïef is geweest, heel onzeker was en mij vaak liet doen. Met andere woorden, mensen staken vaak de mes in mijn rug. Dat heeft gemaakt dat ik kritischer kijk op de groep mensen waar ik mee om wil gaan. Ik zelf vind dit positief, want ik heb zo goed als geen problemen meer met vriendinnen of vrienden (afkloppen). Maar, ik ken ook mensen die helemaal geen nieuwe mensen toelaten en zich vastklampen aan één persoon omdat ze schrik hebben dat ze iemand niet kunnen vertrouwen.

Ik vind het wat jammer, nieuwe mensen leren kennen is inderdaad een risico, opnieuw mensen leren vertrouwen. Ik doe dat ook helemaal niet snel, maar ik geef het wel een kans.

Alles wat je doet in het leven kan een risico zijn, waarom zou je er niet gewoon voor gaan? Aan elke vriendschap of weet ik veel wat die je aangaat met een persoon zul je zeker en vast plezier beleven en het kunnen natuurlijk ook lessen zijn.

Ik zeg altijd: hoe meer zielen, hoe meer vreugde!

21753655_10210407896136224_711601468775333888_n

Houdt je bezig met het hier en nu, laat het verleden je geluk niet in de weg staan

Veel liefs, Jade xxx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s