“Who hurt you?” “My own expectations”

Hi loves!

Vandaag begin ik de blogpost met een heel simpel voorbeeld. Stel je plant een leuke avond met je vrienden of vriendinnen en je bent al super lang niet meer weggeweest waardoor je er echt superveel zin in hebt en dan ook veel van de avond verwacht. Ik weet niet als ik de enige ben, maar wanneer ik mij in die situatie bevind valt de avond soms zelfs tegen of was het net sterk onder mijn verwachtingen. Ik ga soms ook heel last minute op stap en dat zijn meestal de beste avonden van mijn leven.

Ik ben op de meeste vlakken iemand die over het algemeen nooit veel verwachtingen heeft van iets. Ik heb zelf het gevoel naarmate ik minder verwachtingen heb dingen veel beter meevallen.

Bereiken van doelen in je leven op prestatievlak

Denk maar eens aan examens, misschien een aankomende GIP presentatie of een mondeling examen? Ik ging altijd van het ergste uit, of ik was eerder neutraal. En dat is misschien niet goed want dat komt misschien om het feit dat ik angst heb om te falen, maar to be honest. Het viel achteraf altijd super goed mee!

Ik denk dat de meesten onder jullie wel weten dat ik iemand ben die heel erg kan genieten van kleine dingen. Daarom ben ik ook iemand die realistische doelen heeft.

Daarmee bedoel ik dat alles iets of wat haalbaar moet zijn. Ik merk vaak dat als mensen de grootste dromen hebben en zichzelf overschatten ze zo vaak teleurgesteld zijn en dat vind ik echt jammer om te zien.

Sta stil bij jouw mogelijkheden. Wees bewust van waar jij goed in bent, wat jij nodig hebt om dingen te bereiken en hoeveel tijd je ervoor nodig hebt. Stel voor jezelf misschien kleinere doelen op die tot je uiteindelijke grote doel leiden. Leef er langzaam naar toe, maar realistisch.

Ik wil totaal niet zeggen dat je geen grote dromen of grote doelen mag hebben want dat is net het gene wat ik super leuk vind aan mensen. Die grote motivatie om iets te bereiken. Ik heb het slechts over het overschatten en over de weg die je moet bewandelen om dat doel te bereiken.

Verwachtingen binnen je relatie

Je verwacht dingen van iemand die hij of zij niet kan geven

Ik ben zelf iemand die veel geeft. Ik wil iemand onvoorwaardelijk steunen, alles geven wat die persoon nodig heeft. Maar, dat wilt niet zeggen dat als jij zo bent je partner ook zo is.

Ik merk bovendien vaak dat mensen dat wel verwachten. Ik denk dat het belangrijk is om iemand eerst heel goed op voorhand te leren kennen zodat je weet hoe iemand in elkaar zit en als hij of zij wel bereidt is om te geven aan jou wat jij van deze persoon verwacht.

Ik denk dat je hier echt goed bij stil moet staan, hoe meer verwachtingen je hebt van iemand hoe groter jouw ontgoocheling kan zijn en ik denk dat het jou als persoon zeker kan kwetsen.

Je wilt de persoon veranderen

Dit is iets wat zo vaak gebeurd. Je moet simpelweg niet met iemand gaan en denken dat je hem of haar kunt veranderen. Als je op die manier denkt is deze persoon helemaal niks voor jou en jij ook niks voor hem of haar want iedereen wilt geaccepteerd worden en dat doe je dan duidelijk niet.

Iedereen heeft wel zijn kantjes waar de andere zich kan aan storen. Maar je moet wel het verschil kunnen zien tussen werkpunten en wat eigen is aan een persoon. Natuurlijk moet jij je inzetten voor elkaar maar je kan toch niet gaan verwachten dat de persoon moet veranderen voor jou of dat hij of zij dingen moet veranderen in zijn of haar leven? Ik zie het zo vaak dat mensen vragen om iemands passie op te geven omdat ze vinden dat ze te weinig tijd hebben voor elkaar. Kijk maar eens naar iemand die veel moet voetballen in de week. In plaats van het zo te willen veranderen, ga je vriend supporteren, wees erbij en steun hem.

Je verwacht dat ze je gedachten kunnen lezen

Denk dat dit wel duidelijk is, je verwacht dat de ander alles weet van wat jij denkt of wilt. Kijk maar naar als jij je stoort aan iets of als jij heel graag iets wilt doen, dit zijn maar stomme voorbeelden. Maar het is wel vaak een struikelpunt, zeg gewoon waar het op staat en maak duidelijk wat je wilt. Anders zal jij jezelf alleen maar meer teleurstellen. Ik denk dat een bepaalde mate aan directie ook alleen maar goed kan zijn in een relatie!

Dat was het dan weer voor vandaag, hopelijk vonden jullie dit een leuke post!

Veel liefs, Jade xxx

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s