Maakt geld gelukkig?

Een vraag die je toch wel op verschillende manieren kunt interpreteren. Materialistische mensen zullen hoogstwaarschijnlijk heel zeker ja zeggen. Maar de iets minder materialistische mensen zullen eerder nee zeggen. Maar volgens mij interpreteren de meeste mensen deze vraag als ‘maakt rijk zijn gelukkig?’.

Mijn antwoord op de vraag is een ja, geld maakt nu eenmaal gelukkig omdat het volgens mij en waarschijnlijk nog veel andere mensen essentieel is. Het is noodzakelijk om te overleven en vooral in deze maatschappij. Ik ben dankbaar dat ik een dak boven mijn hoofd heb, altijd genoeg kan eten, ik kan studeren enzovoort. Natuurlijk ben ik iemand die graag mooie kleding koopt, graag leuke dingen doet waar je nu eenmaal voor moet betalen. Maar hier overdrijf ik dan ook niet in, ik ben niet iemand waarvan al mijn kleding een kledingmerk moeten hebben.

Anderzijds wil ik ook helemaal niet rijk zijn of echt super veel geld hebben. Ik wil gewoon mijn ding kunnen doen. Ik wil werken voor mijn geld en daar dan van kunnen genieten. Naar mijn gevoel hebben rijke mensen op den duur geen uitdagingen meer en dat wil ik doorheen mijn leven blijven hebben, die doelen die kunnen leiden tot een prestaties en evaluaties.

Als geld nu echt perse ‘gelukkig’ maakt heb ik nu toch wel mijn twijfels over. Geluk moet van binnenuit komen, jezelf. Je hebt je geluk in je eigen handen en ook al kan je zoveel ongeluk hebben, het gaat erom hoe je er mee omgaat. Ik moet wel toegeven dat ik mezelf ook probeer uit te drukken in mijn kleding en daarvoor heb je natuurlijk geld nodig. Vroeger droeg ik heel vaak zwart kledij, alles heel simpel omdat dat binnen mijn comfortzone was. De laatste tijd verleg ik al vaker mijn grenzen en koop ik gewoon wat ik echt leuk vind, wat bij mijn persoonlijkheid past.

Ik denk dat een positieve mindset noodzakelijk is om gelukkig te zijn en dat is veel meer waard dan geld.

Het meekunnen in de maatschappij is toch ook iets wat ons ‘blij’ maakt. Niemand wilt een buitenbeentje zijn en wij worden als het ware in een bepaalde stroming geboren. Iedereen heeft dure telefoons enzovoort. Tegenwoordig kunnen kinderen van 4 met een iPad werken en zitten ze er al aan vastgeklampt. Vooral bij kinderen is dit zeker een ding, ze vergelijken zich steeds met elkaar en praten in die periode zeer vaak over speelgoed. Als de kinderen die dingen frequent horen willen ze dit natuurlijk ook hebben. Zelfs nu nog is dit bezig, als mensen rondom mij een minder moderne GSM hebben zitten mensen al te lachen dat ze een baksteen hebben, maar ik vind dit net leuk dat ze er niet te overdreven in mee gaan en ik vind dat ook iedereen zich dat voor zijn eigen moet uitmaken. Maar, toch blijft het iets wat ons blij maakt en ik denk dat dit te maken heeft met erkenning en waardering maar ook de sociale behoefte om met anderen verbonden te zijn, dit vooral in de jongere jaartjes. Vooral omdat vriendschappen dan vooral opgebouwd zijn op basis van ‘samen spelen’ en niet echt bepaald een vertrouwelijke band.

Nu, stel dat ik écht rijk zou zijn. Ik denk dat je dan heel gelukkig er van kunt worden om je geld te gaan verdelen over mensen die het heel hard nodig hebben. Dat zou mij echt gelukkig maken om bijvoorbeeld op plaatsen waar de kinderen geen onderwijs krijgen omwille van armoede daar geld te gaan investeren zodat ze dingen kunnen leren, dat lijkt mij echt geweldig en daar zou ik nu echt blij van worden.

Wat is jouw kijk hier op? Let me know, ik ben alvast benieuwd!

images-2

Veel liefs, Jade xxx

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s